Bogács

Bogács a Bükk hegység festői szépségű déli lábánál, Egertől 16 km-re, az M3- as autópálya mezőkövesdi lehajtójától 14 km- re, a Hór és a Szoros-patak völgyében fekszik. Területe már az őskortól kezdve lakott terület volt. A római katolikus templom a XIII. századból származik. Védőszentje: Szent Márton püspök. Bogács búcsúja is az ő nevéhez fűződik. (november 11.) Bogács az utóbbi években kedvelt pihenőhely lett. Az itt pihenő vendégek a fürdőzés mellett élvezhetik a táj szépségeit, kóstolgathatják a helyben termelt szőlőkből készített kiváló, zamatos borokat, meglátogathatják a kaptárköveket, de a falu határában, akár horgászhatnak is.
A gazdag kulturális programkínálat, a híres bogácsi Termálfürdő, és a pincesor évről évre vonzza a látogatók népes seregét.
A túrázók felfedezhetik a környék csodálatos természeti szépségeit. A horgászok, vadászok is hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek. Vendégeink esténként a hűs borospincékben kóstolgathatják a község határában termelt zamatos, tüzes borokat. Változatos kultúrális programok, rendezvények színesítik a nyári estéket.

Nemzetközi hírű termálfürdője a pihenni és gyógyulni vágyó vendégeket télen-nyáron fogadja. A kénes gyógyvíz hatékonyan segíti a reuma, ízületi és mozgásszervi betegségek gyógyulását.

Hagyományosan megrendezésre kerülő fesztiválok Bogácson:

  • Bükkalja fesztivál
  • Nemzetközi Borverseny
  • Bogácsi Egészségnapok
  • Bogácsi Fürdőfesztivál
  • Szüreti Mulatság
  • Márton-napi Vigasságok

 

Nyaralás EGERBEN
Elérhetőségeink

Postacím:
3300 Eger, Csokonai u. 17.
Tel: 06-36/ 315-746
Tel: 06-20/ 481-8106
Email: info.napfeny@gmail.com
A vendégház címe:
Bogács, Hóvirág u. 63.
Kulcsátvevő hely:
Bogács, Ady E. u. 10.